Köpa katt

cat and flower on the windowEn katt är på många sätt det ultimata husdjuret, framför allt eftersom en katt är så lättskött och på det stora hela sköter sig själv. För den som kanske funderar på att köpa katt eller kanske redan bestämt sig kommer här några tips och råd på vägen.

Tänk igenom

Innan man skaffar sig en liten katt är det viktigt att man tänker igenom det hela noga och gärna en extra gång då en katt kräver en del i form av både tid och engagemang. Även om en katt som sagt sköter sig själv i hög grad är det viktigt att den på olika sätt aktiveras.

Välja

Nästa sak man skall ta ställning till vid ett kattköp är vilken typ av katt man skall köpa. När det kommer till katter så finns det som bekant otroligt många olika raser att välja mellan som till exempel norsk skogskatt, cornish rex eller varför inte birma.

Förberedelse

Innan man tar hem en katt är det bra om man förberett för detta så mycket som möjligt. Framför allt är det viktigt att man har alla saker som behövs för katten hemma, i form av till exempel mat, matskål, kattlåda, transportbur och klösbräda med mera.