Träna med din hund – gå kurs

Att hitta en kurs till dig och din hund är faktiskt lättare än vad du kan tro. Som kattälskare kanske du är van vid att träning inte fungerar, men hundar tränas enkelt.

Vid val av hundkurs får du främst utgå från hundens ålder. Har du en valp eller unghund? Vad har din hund för syfte, är det en trevlig familjemedlem, jakthund eller ska hunden bli servicehund. Men oavsett vad hunden är tänkt till brukar man börja med grundkurserna.

Grundkurser

Valpkurs finns tillgängligt redan när hunden är tre månader. Här lär sig hunden vardagslydnad. Det är viktigt att valpen lyssnar på dig och att ni bygger upp en stark relation. Unghundskursen är oftast en påbyggnadskurs som hunden kan börja med när den är sex månader. Här lär du hunden inkallning, att gå snällt i koppel och hur hunden ska bete sig ute bland folk.

Grundkursen är en kurs för hundar som fyllt ett år där du utövar till exempel störningsträning, nosaktivering och att träna på att hunden går lös. Här får du även reda på mer om det olika träningsgrenarna. För bra böcker om hundkurser kan du ta en titt på nätet. Det är alltid bra att gå en kurs med din hund för en lyckad framtid tillsammans.